• etusivu
 • esittely
 • hevoset
 • toiminta
 • navetta
 • blogi


 • © Ritva Väänänen - please do not copy!


  Raitula on virtuaalitalli
  ulkoasun © Raitula
  Tosi-Torilokki NU

  suomenhevonen, tamma
  rautias, säkä 152cm
  syntynyt 24.02.2014,
  täyttänyt 4v 26.01.2015
  ko; He B, re; 60cm
  rekisterinumero VH15-018-0521

  kasvattanut Latun Talli
  omistaa Anna (VRL-07228)

  meriitit: Fn, KTK-III

  Kuvagalleria


  Toraa on kutsuttu imartelevalla lempinimellään pienestä pitäen, mutta mitä vanhemmaksi tamma on kasvanut sitä paremmin on kutsumanimi Tora sille sopinut. Nuori neiti on varsin äpäkkä kertoessaan mielipiteitään, tai sitten planeetat ovat muuten vain huonoissa kulmissa niin että kaikki on huonosti ja aina vaan kiukuttaa. Arat ihmiset Tora tunnistaa sekunnin sadasosissa, ja aivan yhtä nopeasti — ja hyvin vakuuttavasti — tamma karkoittaa nämä pois seurastaan, lähestyi ihminen sitten omaa aluetta eli karsinaa tai tulkoot hakemaan tarhasta. Päälle ei Tora tule vaikka osaakin varsin uskottavasti siltä näyttää, mutta komeita mustelmia se kyllä saattaa silti hampaillaan jättää jottei katu-uskottavuus vallan kokonaan karisisi.

  Hoitaessa Tora alkuun irvistelee vieraiden ihmisten pelotteluksi, mutta varsin nopeasti se huomaa yrityksensä saada omaa rauhaa turhaksi mikäli hoitaja vain kylmänviileästi ignooraa hevosen kärttyilyt ja työntää läsipäätä vain kauemmaksi. Tutun ihmisen kanssa Tora onkin oikea kullanmurunen, se ei vain pidä siitä että ihmiset vaihtuvat ja joka päivä karsinaan tulee uusi harjaaja. Oma tuttu ihminen saa vaikka maata hevosen vatsan alla eikä kaviokaan liikahda... Jos olet päässyt Toran nice guy-listalle niin huomaat sen varmasti!

  Yllättäen ratsuna Tora toimii kaikkien kanssa suurin piirtein yhtä näppärästi. Toki "hovikuski" osaa hienosäätää ratsuaan ja lukea sitä paremmin kuin muut, mutta työskennellessään tamma itse ei tee eroa siihen kuka selässä on, kunhan siellä on asiansa osaava ratsastaja. Kovakätisen ratsastajan kanssa Tora muuttuu nopeasti suokkimaisen etupainoiseksi jyräksi, ja vielä jos soppaan lisätään jäykkä istunta ja puristavat polvet niin onneksi olkoon panssarivaunun kuskille. Kevyellä kädellä ja hyvällä perusratsastuksella pääsee kuitenkin jo pitkälle, puhumattakaan siitä miten nätisti Tora liikkuu oikeasti hyvän ratsastajan kanssa: koulusuku tamman takana näkyy vahvasti.
  © Latu  KTK-III palkittu PKK:n 70. kantakirjaustilaisuudessa ratsusuunnalle 30.04.2017
  15+17+18 = 66,7%
  "Hyvät leimat. Runko tiivis ja tasapainoinen. Pystyt vuohiset, pukinkaviot ej. Kaunis pää, hieman lihakseton kaula. Mukava, taiteellinen tekniikka."

  Sukuselvitys

  i. Huvin Urbaanitarina
  VIP MVA Fn, KTK-II
  prt, 150 cm
  ii. Huvin Uniikki
  KTK-III, KRJ-II
  vrt, 150 cm
    iii. Unisieppari
  Ch, KTK-III, SLA-II, m
  vkk, 142 cm
    iie. Severiina
  YLA2, SLA-II, KRJ-II
  prt, 155 cm
    ie. Lakean Iltatähti
  KTK-II, SV-III
  prt, 145 cm
   iei. Kuusimetsän Jali
  Ch
  vrt, 148 cm
   iee. Ilon Pilvi
  VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
  prt, 144 cm
   e. Huvin Kyyhkynen
  VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
  trt, 155 cm
    ei. Samuel Luned
  YLA2, SLA-II, KRJ-II
  trt, 158 cm
    eii. Kaamos
  rt, 155 cm

   eie. Hipsutus
  prt, 154 cm
   ee. Viehättävän Paloma
  KTK-III, KRJ-I, SLA-II
  prt, 141 cm
   eei. Puukkojunkkari
  VIR MVA CH, KTK-I, KRJ-I
  rt, 140 cm
    eee. Lakean Kastelma
  KTK-II
  m, 150 cm


  Sukuselvitys tulossa

  Jälkeläiset

  t. Raitulan Tilhi-Tyttö
  t. Raitulan Tillikka

  Näyttelytulokset PKK

  01.10.2016 Ketunpolku, Muu kuva: vapaavalintainen kuva; LKV KP, EM(tekniikka), tuom. Elisa
  15.11.2016 Virmaveden hevostila, Muu kuva: pääkuva; KP, EM (tekniikka), tuom. Laa
  12.04.2017 Ketunpolku, Rakenne: hevostammat; EO-sert, tuom. Anne
  04.05.2017 Virmaveden Hevostila, Rakenne: suomenhevostammat; EO-sert, tuom. Anne
  04.05.2017 Virmaveden Hevostila, Muu kuva: pääkuva; KP, tuom. Anne
  28.07.2017 Seppele, Rakenne: suomenhevostammat; EO-sert, tuom. nica
  11.11.2017 Mallaspuro, Rakenne: suomenhevoset; EO-sert, EM (tekniikka), tuom. Lynn

  Päiväkirja

  11.10.2015 Paluu mammalomalta

  Tora astutettiin Viehättävän Viskarilla ja tuloksena syntyi suloinen pikkuneiti ja Raitulan ensimmäinen kasvatti, Raitulan Tilhi-Tyttö. Tytti saatiin vieroitettua tässä äskettäin ja se pääsikin heti uuteen kotiinsa Aittohaaraan. Nyt alkaa Toralla maltillinen kunnon kohotus ja treenaus tavoitteellisemmin. Kunhan saadaan mammakilot karistettua ja lihaksisto taas kuntoon pääsemme vihdoin ja viimein niille kauan kaivatuille kilpakentille!


  22.6.2015 Tora muutti Raitulaan!

  Arvatkaa vain olinko jo heti puhelin kourassa kun näin Latun myyvän hevosiaan? Ja vielä tammaa Huvin Urbaanitarinasta? Tietenkin. Olin joskus nähnyt tamman näyttelyissä ja hymyillyt itsekseni Toran hauskalle nimelle. Ja nyt se seisoo omassa tallissani, can't believe it! Tästä lintusesta on aikomus leipoa kouluratojen kilpuri, ja ainakin suvun puolesta siihen on ainesta.


  24.2.2014 © Latu

  Aamutallista löytyi mukavanlainen yllätys kun tuli kurkattua Tipun karsinaan — pahnoilla rötkötti pieni, sinisilmäinen varsanpötkylä suurilla sabinolle ominaisen rösöreunaisilla merkeillä varustettuna. Tarkempi tutkiminen tuplasi ilon, sillä Tipun viimein varsa oli tamma kuten oltiin hartaasti toivottukin! Pikkuinen näyttää vielä vähän hassulta, sillä on pitkät ja hontelot kintut kuin hirvenvasalla ikään mutta pää on pieni ja turpa leveä, lehmäksi jo Joonatan ehti sitä naureskelemaan. Mutta naurakoot vain, kun päästin myöhemmin päivällä tuoreen äidin varsoineen maneesiin juoksemaan niin löytyi tältä "lehmältä" niin laajat askeleet varsinkin ravissa että huhhuijaa, katsotaan onko sälli samaa mieltä vielä sittenkin kun palkintokaappi pursuilee sinivalkoista ruusuketta tämän kasvatin ansiosta...
  Nyt tietenkin pitää koputtaa puuta. Ja kovaa.

  ULKOASUN © Raitula   |   KUVIEN © Anna | Tosi-Torilokki NU on virtuaalihevonen!